Regin

Retebo is System Integrator van Regin.

Regin is in 1947 begonnen met de fabricage van pneumatische onderdelen.

Sinds 1983 bestaan de eerste vrij programmeerbare regelaars, de Exomatic.
In de loop der tijd is er in de regeltechniek veel verandert. Regin is met die veranderingen meegegaan door het doorontwikkelen van zijn produkten.

Een eigenschap wat bij die ontwikkelingen hoog in het vandel staat is de communicatie tussen de oude en de nieuwe regelaars. De nieuwste regelaar van Regin kan namelijk nog steeds communiceren met de eerste regelaars uit 1983.

Het product
Regin is een Zweeds product, innovatief, slim en uitermate geschikt voor vele toepassingen op het gebied van hightech gebouwbeheer. Op basis van de bedienmogelijkheden via internet- en netwerktoepassingen is Regin vernieuwend in de markt. Het is een zeer flexibel en open systeem ontwikkeld volgens de laatste technologische trends voor modern gebouwbeheer. Het voordeel is voor u als gebruiker om op elke paats waar ook ter wereld via Internet over informatie van uw gebouwen te beschikken. Eenvoudiger kan het niet!Wereldwijd worden jarenlang al vele installaties gerealiseerd met het in eigen beheer ontwikkelde product. Regin gaat verder dan alleen de installatie regelen, na de installatie is het systeem er opgericht om de gebruiker er eenvoudig mee te laten werken om het persoonlijk comfort en energie verbruik goed te kunnen regelen.

Regelaars
Uit het brede assortiment DDC apparatuur gebruikt Retebo veelal de volgende:

CORRIGO:
De Regin Corrigo is een vrij configureerbare regelaar.
Onder vrij configureerbare regelaars worden verstaan de regelaars die voorzien zijn van standaard programmatuur en hierdoor niet te wijzigen, de regelaars zijn echter wel door middel van de configuratie eenvoudig te wijzigen naar de gewenste installatie.
Deze communicerende regelaar kan eenvoudig gewijzigd worden middels de gratis Nederlandstalige software tool. ierdoor zijn vele tientallen mogelijkheden te realiseren en is uw installatie altijd optimaal voorzien voor uw toepassing. Deze regelaars worden veelal toegepast in luchtbehandelingskasten.

EXOcompact / Clever:
De Regin EXOcompact en de Regin Clever zijn de programmeerbare regelaars. Voor deze regelaars kan software geschreven worden met de Regin Project Builder software. Deze software wordt project specifiek gemaakt en is daarom zeer flexibel. Voor iedere installatie of machine is er een regeltechnische oplossing te maken.