Over ons

Retebo uit Westerbork is dé expert op het gebied van gebouwautomatisering met passie voor regeltechniek.

Wij kennen het vakgebied van binnen en van buiten en hebben een ruime werkervaring. Wij weten dus waarover u praat, met welke technische zaken wij te maken hebben en dragen graag onze kennis aan u over. Retebo werkt verspreid over heel Nederland, wij zijn dus altijd in de buurt. Wij houden van een persoonlijke aanpak en maken op basis van uw wensen een offerte op maat.

Retebo verzorgt het ontwerpen en implementeren van regelsystemen voor gebouwen en industriële installaties voor zowel installateurs als eindgebruiker.Het regelsysteem wordt in eigen beheer, doormiddel van het uitvoeren van de onderstaande stappen, tot een goed eindresultaat gebracht.

Opbouw regelsysteem
Maken van een regeltechnische omschrijving: In overleg met de klant wordt besproken hoe de werking van de installatie moet zijn en welke apparatuur hiervoor wordt gebruikt.Hieruit ontstaat de regeltechnische omschrijving van de installatie welke voor de volgende stappen van belang is.

Maken van regeltechnische schema’s:
Voor het bepalen van de in- en uitgangen en de opbouw van de schakelkast worden regeltechnische schema’s gemaakt.In deze tekeningen zijn alle componenten opgenomen die in het regelsysteem voorkomt.

Engineering van de software:
Met behulp van de regeltechnische omschrijving en de regeltechnische schema’s wordt het software voor de te gebruiken regelaar geschreven. Deze software is voor ieder project weer verschillend.

Montage van de schakelkast:
Met behulp van de regeltechnische schema’s wordt het paneel gemonteerd van de schakelkast. Als het paneel volledig bedraad is, wordt deze getest. Tijdens het testen wordt het software in de regelaar geladen.

Retebo, uw deelgenoot in gebouwautomatisering met passie voor regeltechniek!

Neem voor meer informatie contact met ons op of bezoek ons in Westerbork. De koffie staat klaar.